trdelník doma - DIY

24. listopadu 2013 v 19:20 |  DIY
Budete potřebovat:
80 g tuku
3 lžíce cukru moučka
250 ml mléka
42 g droždí
2 ks vejce
500 g polohrubé mouky
Postup:
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme. Jestli nemáto o co trdelník otočit stačí když si sklenice od piva obalíte alobalem.

My jsme to dělali dneska a byl vynikající.

Clair
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 osobnivesmir osobnivesmir | Web | 30. listopadu 2013 v 16:44 | Reagovat

Vypadá to dobře. :))

2 osobnivesmir osobnivesmir | Web | 30. listopadu 2013 v 16:45 | Reagovat

Vypadá to hezky. :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama